Requiem van Maurice Duruflé

Zaterdag 9 juni om 20.00 uur

Kath. Kirche St Pankratius
Steinweg 4, 46419 Anholt (Isselburg)
Duitsland

Op het programma staan werken van Duruflé, Elgar en Vaughan-Williams.

De solopartijen bij dit concert worden vertolkt door de niet alleen nationaal maar ook internationaal zeer bekende sopraan Johannette Zomer en de Bariton Jaap Roos. Het orgel wordt bespeeld door organist Dirk Luijmes, die al verscheidene internationale prijzen gewonnen heeft. Dit alles onder de muzikale leiding van dirigent Wilbert Berendsen.

Voor de pauze worden werken van twee Engelse componisten ten gehore gebracht. Het eerste voornamelijk door het koor met ‘Great is the Lord Psalm 48’ (Op 68-1913) van Edward Elgar.

Daarna volgen de solisten met het stuk ‘Five Mystical Songs’ (1911) van Ralph Vaughan-Williams. Het zijn 5 liederen naar de gedichten van George Herbert.  Gedeeltelijk zijn het persoonlijke overpeinzingen en het laatste lied is een uitbundige lofzang: ‘Let all the world in every corner sing’.   

Na de pauze worden twee werken van de Franse componist Maurice Duruflé uitgevoerd. Eerst de ‘Quatre  Motets’(Op. 10, 1960) en daarna het beroemde ‘Requiem’ (Op. 9,1947). Deze beide stukken zijn gebaseerd op vanouds bekende Gregoriaanse  thema`s en ademen door hun subtiele harmonieën een prachtige sfeer uit. Het ‘Pie Jesu’ uit het Requiem geldt als absoluut hoogtepunt van deze dodenmis.

Solisten

Johanette Zomer, sopraan 
Jaap Roos, bas-bariton 

Organist

Dirk Luijmes
Koen van Andel, registrant

Dirigent

Wilbert Berendsen

Entreekaarten:  € 15,00 per persoon.
Voorverkoop: € 12,50 per persoon 
Kaartverkoop via de leden of aan de kerk (geen pinautomaat)

Kaarten zijn vooraf te reserveren bij het secretariaat 
tot  één week voor de uitvoering:

CONTACT