JanJoost van Elburg is sinds 1 januari 2022 dirigent van het Bachkoor Doetinchem. Hij studeerde koordirectie in Rotterdam bij Barend Schuurman en zang bij onder meer Margreet Honig en Connie de Jongh, en in Engeland bij Ghislaine Morgan. JanJoost heeft vele jaren in London, Reading en Oxford gewerkt als dirigent en zanger. Sinds 2012 dirigeert hij het Westerkerkkoor met Barokensemble ‘t Kabinet in Amsterdam. Daarnaast is hij al vele jaren dirigent van het Lelikoor in Amsterdam en the Bartholomew Consort in Oxford.
Sinds 2004 is JanJoost verbonden aan the Blackdowns Early Music Project in Engeland (waar hij de Grand Baroque series dirigeert met The English Cornett and Sackbut Ensemble, The Monteverdi String Band en leden van The Sixteen). Incidenteel is hij gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

JanJoost woont sinds 2018 in Doesburg en vindt het een prachtige uitdaging om nu in het oosten van het land ook aan ons koor leiding te kunnen gaan geven. We hebben tijdens een proefdirectie ervaren dat JanJoost op basis van een geweldige kennis van de muziek en zangtechniek het koor op een prettige manier muzikaal uitdaagt. We kijken er dan ook naar uit om met hem aan de slag te gaan.