Mozart in Zutphen

Onder de titel Mozart in Zutphen gaan van 23 t/m 26 mei 18 koren alle 18 missen van Mozart (inclusief Requiem) zingen in 1 weekend op 1 locatie: de Walburgiskerk in Zutphen. Een wereldprimeur! De missen worden uitgevoerd door koren uit Zutphen en omgeving en koren uit de provincies Gelderland en Overijssel.

Bachkoor Doetinchem

Het Bachkoor Doetinchem doet mee op vrijdag 24 mei om 20.15 uur met de Missa Brevis. Entree € 35,00.  Tot 14 april kunt u bij het secretariaat van het Bachkoor Doetinchem kaarten kopen met € 5,00 korting (€ 30,00). Meer informatie over kaartverkoop bij contact.
Het concert duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief pauze en de kerk is een uur van tevoren open. De gereserveerde en betaalde entreekaarten liggen op de dag zelf klaar bij de ingang van de kerk. Entree is inclusief een gratis kopje koffie of thee. 

Het orkest

Het Parnassus Ensemble, bestaande uit professionele musici van het Gelders Orkest, ensemble Combattimento en het Meander Kwartet, begeleidt de koren tijdens alle vijf concerten. De bezetting varieert van 15 tot 35 musici. Het ensemble heeft zich sinds de oprichting in 1994 gespecialiseerd in het uitvoeren van cantates van Bach. Vanaf 2004 werken ze vaak samen met het koor Consensus Vocalis. Het ensemble begeleidt ook koren bij de uitvoering van de grote werken uit de Barok en de Klassieke periode van Bach, Händel en Mozart.

Beroemde solisten

Mozart in Zutphen wordt versterkt door een aantal bekende solisten. Zo gaat de internationaal bekende sopraan Johannette Zomer uit Zutphen optreden. Maar ook bas/bariton Peter Kooij, tenor Marcel Reijans en alt Margot Oitzinger gaan Mozart zingen in Zutphen.

Aanstormende talenten

Naast deze vier masters, gaan ook acht young professionals een bijdrage leveren aan Mozart in Zutphen. Dit zijn Stefan Kennedy, Serena Perez, Jouke Wymenga, Eske Tibben, Tinka Pypker, Marleen van Os, Jonathon Adams en Francis Ng.

De missen worden opgevoerd tijdens vijf concerten

Concert 1 – donderdag 23 mei om 20.15 uur
Concert 2vrijdag 24 mei om 20.15 uur – Bachkoor Doetinchem met de Missa Brevis
Concert 3 – zaterdagmiddag 25 mei om 14.00 uur
Concert 4 – zaterdagavond 25 mei om 20.15 uur 
Concert 5 – zondag 26 mei om 15.00 uur

Meer info: www.mozartinzutphen.nl

Categorieën: Concerten