16 maart Ettens Mannenkoor in Games 2 the Movies

Muziek uit films en games op 16 maart 2019 om 20.00 uur in Amphion Doetinchem

Het Ettens Mannenkoor en het harmonieorkest van Concordia Eefde bestaan 105 jaar en net als bij hun honderdjarige jubilea in 2013 geven ze nu een aantal gezamenlijke concerten. Na het concert in Emmerich op 22 oktober 2018 gaat de drie theater tournee verder op 16 februari 2019 in De Hanzehof in Zutphen en op 16 maart 2019 in Amphion in Doetinchem.

De concerten hebben de titel ‘Games 2 the Movies’ meegekregen. In ongeveer 20 muziekstukken wordt een verhaal verteld van liefde, strijd, uitbuiting en avontuur. De muziek komt uit films als Star Wars, Highlander, Band of Brothers, Titanic, Exodus en Amistad. In de film Amistad gaat het om de strijd tegen uitbuiting van de slaven. Met nummers als ‘Homeless’, ‘Sifuni Mungu’ en ‘Dry your tears Africa’ wordt dit thema onderstreept. Liefde voor het leven en voor elkaar komt tot uiting in nummers als ‘My heart will go on’ en ‘Can you feel the love tonight’, maar ook met bijvoorbeeld ‘Here’s to the Heroes’ en ‘Hymn to the fallen’ waarin de liefde voor elkaar tot uiting komt in de dankbaarheid voor hen die hun leven voor anderen hebben gegeven.

Het Ettens Mannenkoor en het harmonieorkest van Concordia Eefde nemen u mee in een wereld van verbeelding. Magische muziek en stoere mannenzang met bijpassende beelden. Dit concert laat horen en zien dat muziek in de film en in computergames een eigen hoofdrol vervult. Hoog oplopende emoties zijn in beeld onmogelijk te vangen. Muziek brengt warme gevoelens, tranen en woede naar het oppervlak. Waan uzelf aanwezig in Star Wars, Titanic of Once Upon a Time in the West.

Kaarten voor 16 maart 2019 om 20.00 uur in Doetinchem zijn verkrijgbaar via Amphion.nl